HTML

Napi Švejk

Švejk mesél, minden nap, szövegkörnyezet nélkül, és meglehetősen random.

Friss topikok

  • Inspector Javert: Jó kis blog, kell az embernek az a napi röhögnivaló... Svejk for president. (2009.12.03. 22:19) Gyermekágy

Linkblog

Archívum

Előszó

2009.12.02. 20:59 The_Evil

Josef Švejk százszámra meséli történeit Jaroslav Hašek könyvében. Az elsőt Müllernének, a takarítónőjének, Ferdinánd őfensége lelövésének másnapján, mielőtt elindult volna a Kehelybe, Palivec úr kocsmájába. Az utolsót Vaněk számvivő őrmesternek, az orosz front közvetlen közelében. Ha Hašek megélte volna műve befejezését, a legeslegutolsót alighanem "háború után hatkor" mesélte volna Vodičkának, a magyargyűlölő, bozontos szakállú, verekedős cseh katonának.

Ezen a blogon minden nap egy több-kevésbé véletlenszerűen kiválasztott anekdotát olvashattok, terveim szerint szövegkörnyezet nélkül (vagy csak minimálissal). Természetesen legtöbbször épp a szövegkörnyezet adja a könyvben a történetek igazi komikumát, de aki azt keresi, akassza le inkább a polcról kötet(ek)et. Remélem, hogy aki már olvasta a könyvet, elereszt egy-egy mosolyt nap mint nap. Aki még nem, talán kedvet kap, és e blog olvasásánál jóval frenetikusabb módon ütheti el az idejét.

Figyelem! A Napi Švejk egyáltalán nem helyettesíti a művet. Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás előszó svejk vanek ferdinánd kehely vodicka müllerné palivec

A bejegyzés trackback címe:

https://napisvejk.blog.hu/api/trackback/id/tr481569741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása